Allium giganteum

Ble inspirert til å legge ut bilder av disse stilige blomstene "mine" da jeg nettopp besøkte Martas nydelige blogg hvor hun hadde lagt ut bilder av flotte georginer. Jeg har en ting for "dots", og blomster som ligner mer på dots enn disse har ikke jeg sett iallefall! Blomstene kom jeg tilfeldigvis over i et blad for over et år siden og har forsatt like lyst til å fylle hele hagen min med disse! Spørst om det ikke må vente til neste sommer, tviler på at hagen er førsteprioritet i år. Uansett, her er de:  

Flowers

  På norsk kalles blomstene kjempeløk. Jeg har sett de i fargene rosa, lilla og lyseblå. Ser for meg at de gjør seg veldig fint i en vase også! Løker kan bestilles på hageglede.no og solfang.no.

2 comments

 • Tusen takk for veldig nyttig info på blomsterinnlegget mitt!:)
  Nå må jeg bare ikke glemme at jeg skal plante litt i mars:)

  Allium giganteum er fantastisk nydelig!!!
  Var en blogg som skrev om de forrige sommer (husker ikke hvilken…) og min første tanke var at disse MÅ jeg ha!!!
  Men – så var det min uvitenhet igjen da… Jeg trodde at for å få slike denne sommeren, måtte de ha blitt plantet høsten som var? Men kanskje det samme gjelder for disse, som for georginene? At man kan plante de inne i vår?
  I så fall er det jo fortsatt håp om å få noen av disse fantastiske blomstene til å vokse i krukker på terrassen:)

 • Må nok plantes om høsten denne ja, august – september, iallefall i følge hageglede.no.

  Men – det går jo an å eksprimentere litt og prøve å plante de inne i vår også da. Det kan vel kanskje gå? Lurer på om ikke jeg skal prøve på det!

  Hvis ikke får vi ta det til høsten begge to!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>