Kjøkkenet

Kjøkkenet vi har bestemt oss for kommer fra Marbodal og modellen heter Grappa hvit.  Det var opprinnelig et annet kjøkken fra Marbodal som fulgte med huset, men vi valgte å oppgradere noen hakk til både en annen modell og en litt annen løsning enn det som var tegnet inn. Vi kikket også på andre kjøkken, bla. fra Kvik. Her hadde de et kjøkken (Mano) som er nokså likt det vi har bestemt oss for, og til en litt kjekkere pris. Men i og med at vi flytter inn i en miljøbolig stilles det visse krav, og et av disse er at kjøkkenet skal være svanemerket. Det var ikke Kvik, og vi har altså derfor valgt å gå for Grappakjøkkenet til Marbodal. Bildet er fra Marbodal sine nettsider. Det er ikke slik kjøkkenet vårt blir, men bildet gir et lite inntrykk. Matt hvitt, med MYE 120 skuffer (gleder meg!), ingen håndtak, men innfelte spor, og rene slette linjer. Passer meg perfekt!  

ImageHandler[1]

  Benkeplaten vi tror vi kommer til å gå for heter drivved. Den har en slags lysegrå farge, og vi tror og håper den vil passe fint inn til gulvet (helt lys matt eikeparkett) og i tillegg også stå litt i stil til huset slik det vil bli seende ut utvendig sånn litt på sikt. Vi har ikke sett benkeplaten i "live"versjon, kun en liten bit i butikken. Så det er litt skummelt også! Kan jo gå begge veier. Men foreløpig står den iallefall på bestillingslisten. Benkeplaten er laminat, 40 mm.  

Drivved_laminat[1]

  Skal scanne inn kjøkkentegningene i morgen så dere får se hvordan det blir!

2 comments

 • Hei! Eg følger bloggen din :)
  Det var spennande med denne benkeplata. Vi skal ha kvitmattlakka ask, einstavs, og den kan likne din i eik (har fått prøver på både eik og ask, og dei er svært like). Valg av benkeplate har vore veldig vanskelig, men eg ser at denne kan jo vere aktuell! Håpar du legg ut bilde av heile benken når den er klar :) (ser du skreiv det i dagens post).

  Elles var det noko å tenke på dette med miljømerket. Vi vurderer Kvik eller IKEA, men eg prøver å vere miljøvennlig, og får tenke litt over det. Her blir det snakk om ein del pengar. (vi kan jo kjøpe benkeplate hos Marbodal sjølv om vi skulle velge Kvik).

 • Hei Kjersti!

  Så kjekt at du følger bloggen min :)

  Jeg skal prøve å få lagt ut bilde av hele benkeplaten vår i dag eller i morgen. Mannen er på vei for å legge parkett nå med kamera med seg og instrukser om hva han skal ta bilder av!
  Vi var som du sikkert har lest veldig spente på denne, men er skikkelig godt fornøyde! Den passer veldig bra til parketten.

  Vi hadde nok kjøpt kjøkkenet fra Kvik om ikke vi var pålagt miljømerket kjøkken, det er endel stivere priser på de miljømerkede.
  Benekplaten er ikke Marbodal sin egen, flere kjøkkenleverandører leverer den.
  Et vennepar som skal ha kjøkken fra Sigdal har bestilt samme benkeplate på Montér, og jeg ser at også Norema leverer akkurat den samme.
  Så den får du nok tak i flere steder. Her i Stavanger hører jeg den er utstilt hos Montér nå.
  Den er i laminat.

  Lykke til med valget! Og jeg håper du snart oppdaterer med fremdriften hos dere :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>