Plisségardiner til besvær…

Jeg har, som jeg har skrevet tidligere, lyst på plisségardiner i det nye huset! Ihvertfall oppe i 2. etasje hvor vi har stue, spisestue og kjøkken.  Det viser seg å være vanskeligere enn vi trodde å få til dette, da målene på vinduene våre er nokså store og ukurante med tanke på plissémuligheter...  

0071[1]

  Vi ønsker utspent plisségardin med håndtak (ikke snor) som har betjeningsmulighet både ovenfra og ned, og nedenfra og opp.  

plissé_5_produktflash.jpg_598_312[2]

  Det største av vinduene er hele 280 cm i bredden, og de forhandlerene vi har vært i kontakt med anbefaler ikke plissé på denne bredden. De kan spesiallages fra fabrikk, men det er svært kostbart og vi vil kun få betjeningsmulighet ovenfra og ned, og i tillegg kun med snor. Vinduene våre ikke har karm i midten som gardinene kan festes på, og det er altså dette som gjør det hele mer komplisert. Det er mulig med plisségardiner til vinduene i spisestuedelen oppe, men ikke i stuedelen da disse vinduene er endel større. Kan vi ha ulike typer gardiner i samme etasje (i hver sin ende), eller vil dette bare se rart ut? Jeg er ganske opptatt av helhet og rene linjer...  

plissé_4_produktflash.jpg_600_312[1]

  Så hva gjør vi? Noen som har tips til løsninger? Mottas i tilfelle med stor stor takk! Bildene er lånt fra kirsch.no.

2 comments

  • Det var dumt…..hadde tenkt det samme selv…utbygget vårt ligner jo litt på deres hus….
    Det blir vel lameller på oss da…vi har samme mål på vindu som dere…..hm…Syns jo lameller og e fint…Har det idag på de gamle vinduene…..

  • Hei! Nei, her har eg ikkje råd å gi. Vi får nok same problemstilling; får ein del større vindu mot vest. Eg har så langt tenkt panelgardiner eg da. Eg veit ikkje kor lange skinner ein kan få, så er usikker på den biten. Eg ser for meg fleire tynne panel som kan trekkast fram og forhåpentligvis dekke vinduet ganske bra. Om det er gjennomførbart veit eg ikkje. På kjøkken har vi eit langt, smalt og liggande vindu, 120 opp på veggen. Panel er jo uaktuelt her. Ser ikkje heilt for meg kva løysing vi skal ha. Takk for kommentar på blog’en forresten :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>