// Jeg blir glad for din mening!

Inspirert av Dronning Maud i går til å spørre dere lesere om hjelp, gjør jeg det samme. Vi klør oss nemlig litt i hodet av et, ikke så stort verdensproblem dette heller, men snarere en persienne/lamellutfordring. Det gjelder soveromsvinduene.

Vinduene ser slik ut på to av rommene:

 

005 (2)-1

 

... og slik på de andre to rommene (gamle bilder dette her):

 

014

  Altså endel innsyn på et par av rommene, spesielt på vårt rom og det som etterhvert skal bli nurket sitt rom. Tenker derfor at den mest aktuelle løsningen må bli persienner eller lameller, siden man da har muligheten til å slippe inn lys, samtidig som man skjermer. Jeg ser for meg at persiennene eller hva det nå blir alltid kommer til å henge nede, pga. innsynet. Så er da spørsmålet vårt om dagen:  

Persienner - med evt. gardin eller liftgardin over for å myke opp

 

VB_066_medium[1]

 

... eller lameller?

 

VVB_080_medium[1]

(Bilder fra Kjells Markise)

  Hva synes dere blir finest og mest praktisk? Eller kanskje i omvendt rekkefølge :) Vil lamellene mørklegge rommene godt nok om natten? (Til hele 2. etg. har vi bestilt plisségardiner) Jeg blir veldig takknemlig for litt råd og tips her :) Vi håper å finne ut av det i løpet av i dag og i morgendagen, slik at vi kan få hengt opp hva det nå enn blir til i løpet av helgen. Og så er det bare å krysse fingrene for at målene på vinduene ikke er altfor ukurante ift. å finne varen i disse kjekke butikkene hvor ting ikke koster en fot og en arm :) Til slutt oppfordrer jeg alle som ikke allerede har fått det med seg å bli med på lotteri hos herlige Dronning Maud-bloggen!  

3 comments

 • Hei hei!

  Uff dette ser jeg er et vanskelig problem. Syns det var vanskelig å svare fornuftig :)
  Lameller sysn jeg ogte er penere enn persienner, men samtidig er det ikke like fint å ha evt en liftgarding over lamellen. Det går det an med persienner, syns jeg da :)
  På lille prinsessens rom ville jeg har valgt persienner slik at du kan myke opp rommet med gardin eller liftgardin. Det er jo så utrolig mye herlige stoffer der ute til barnerommet :)
  Lykke til med valget, blir spennende å høre hva dere kom fram til :)
  Klem klem

 • Jeg hadde valgt lameller. Jeg syns det er penest, også slipper du alt støvet som samler seg oppå persiennene. ja, jeg er litt praktisk av meg;) Tror lamellene vil mørklegge like godt som en persienne.
  det avlange vinduet hadde gjort seg best uten noe, men jeg skjønner at dere må ha noe der. spent å se hva du velger.

  Marthe

 • Jeg er nok veldig enig med Marthe her. Det blir så mye støv på persienner.
  De fins jo ulke typer tetthet på lameller som på plise skulle man tro i forhold til å slippe ut/inn lys.
  Lykke til.
  Så kjekt at dere flytter inn!!Takk for gode ord hos meg.
  Jeg bestemte meg først for naturstein idag. Så kjørte jeg fra modena i det min søster ringte å sa at jeg burde ta mosaikk:)Så det ble minimosaikk;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>