Oppskrift på puff i traphilogarn

Jeg har fått mange henvendelser hvor oppskrift på puffen min blir etterspurt. Beklager til de som får sent svar, men her kommer den! Jeg fikk oppskriften på butikken Kreaktiv, og den er altså tilpasset dette litt spesielle traphilogarnet. (Som minner om filleryestoff). Du kan lese mer om puff-prosjektet mitt HER  

031 

Legg  opp 40 masker på pinne 10. Strikk rillestrikk (rett fram og tilbake) 1. omg.: Strikk rett over alle maskene 2. omg.: Strikk rett til det står fem masker igjen, snu og strikk tilbake til det står fem masker igjen i den andre enden. 3. omg.: Strikk tilbake til det står ti masker igjen, snu og strikk til det står ti masker igjen i den andre enden. 4. omg.: Strikk tilbake til femten masker står igjen, snu og strikk til femten masker står igjen i andre enden. 5. omg.: Snu og strikk ut hele omgangen. 6. omg.: Strikk hele omgangen ut. Begynn på nytt fra 2. omgang og strikk til og med 6. omgang. Gjenta til ønsket omkrets på puffen. (Jeg husker ikke hvor mange omganger jeg strikket). Fell av og sy sammen i sidene. Tre en tråd av stoffgarnet igjennom på toppen og i bunnen av puffen. Stram godt til, det kreves litt muskelkraft! Jeg fylte puffen med to store dyner (billige fra Jysk) før jeg surpet sammen bunnen.  

029

  Som du ser blir det litt huller i topp/bunn pga. fellingen, så jeg skal egentlig lage en grå stoffpose til dynene så de ikke synes. Det står bare litt langt nede på lista :) Den verken loer eller nupper, og holder seg kjempefin! Jeg kjøpte fire nøster (i og med at jeg første gang strikket dobbelt), men jeg brukte ca. to nøster til puffen min. Kanskje litt i overkant. Men jeg vil tro det holder å kjøpe to nøster til én puff.  

044

  Veldig kjekt om de som strikker legger igjen en liten hilsen og forteller hvordan resultatet ble :) PS: Min strikkekompetanse er svært begrenset. Kan jeg kan alle. Lykke til!

1 Comment

  • Er det sånn du har gjort det altså?
    Ble jo mye finere enn min. Jeg har strikket rundt og rundt jeg uten å «smalne» underveis, ble jo så vanskelig å snurpe sammen så det blir fint. Så nå må jeg rekke den opp og følge oppskrifta di!
    Takk for at du deler:)
    Klem E

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>