LIGUSTERHEKK

Håper alle har hatt en fin helg! Her hos oss har det vært sol og skyfri himmel og vi har funnet på masse kjekt ute hele helga ♥

Søndag var vi på plantesenter (igjen) for å kjøpe hekk. Etter ca. et år i tenkeboksen var vi fortsatt ikke helt overbevist om hva vi skulle gå for. Hvor vanskelig kan det egentlig være liksom? Alle jeg har snakket med på hagesentre rundtforbi har egentlig anbefalt meg å sette opp gjerde, haha!, ettersom hekk-kravene mine er litt over the top; Halvannen meter, , tett, vintergrønn, ikke giftig osv osv.

Liguster har hele tiden vært øverst på ønskelista og innfridd de fleste krav, men noen har ment at det kan være litt for hardført med tanke på vind her vi bor. Derfor måtte vi dessverre tenke alternativt. Barlind har ALLE anbefalt oss og vi var innom den tanken, men så giftig som den er tar jeg ikke sjansen, den er også veldig vanlig, og vokser for sent for min tålmodighet. Bøk var et hot alternativ, men da gartneren på hagesenteret i dag sa at vi trygt kunne gå for liguster slo vi til uten å tenke noe mer på det.

Hurra!

Her er den i jorda mellom støyskjermeren og terrassen.

Plantet den litt ned i skråningen slik at den ikke skal stjele for mye av plenen når den etterhvert vokser seg stor og tett. Hvis den klarer seg da vel og merke...

Så fin blir den forhåpentligvis til slutt! Ok, ikke så høy da. Men tett og fin slik at ingen barn sniker seg ut og ingen nysgjerrige sjeler titter inn.

Måtte bare ta bilder av hekken så høy som den er nå, for i morgen klippes den. Liker ikke, men vi må visstnok det for at den ikke skal bli "gresen" i bunn. Skal vokse 60 cm i løpet av sesongen da :)

Dette ble et langt innlegg, for spesielt interesserte.

Håper alle får en fin ukestart i morgen!

9 comments

 • Hei på deg! Good choice :) Me har også ligusterhekk, den veks som berre det, er tett og fin og gjer som den skal. Hadde det forrige staden me budde også, når me flytta inn så var den vel berre ein halv meter ca. og plutselig så skaut den i været. Fekk også rådet om å klippa den ned så den vart fyldigare og ikkje så glissen. Den som me arva her var alt «vaksen» når me flytta inn.

  Sakna deg i går på bloggtreffet i Ølen, det var SÅÅÅ kjekt :) Håper me snakkast att snart :)

  Klem Eli

 • Vi lurte fælt i fjor på hvilken hekktype vi skulle velge :) Nå har vi en buksbom på siden av huset, en barlindhekk foran huset og en tujahekk bak huset :) Mht spørsmålet mitt, så er sikkert fonten på titlene i bloggrullen din en del av malen eller WordPress… Hvis du ser på min bloggrull, så er titlene på de ulike bloggene som vises ulike :) Jeg kunne tenkt meg at de var like som hos deg, synes det ser penere ut… Ha en fortsatt herlig mandag! Klemmer

 • Den hekken så helt fabelaktig ut :)

  Ønsker deg en herlig start på uken!
  Jeg har ligget med feberfantasier, håper jeg snart blir frisk for å være dårlig er noe av det verste jeg vet.

  Klemklem

 • Åh hvorfor valgte ikke vi den? Her er det bare en salig blanding av alt. Jeg kjører litt forskjellig, litt forskjellige farger og toner. Det meste vintergrønt. Men guri så seint det vokser. Ligger nok ikke med bikinien på terrassen de første årene her nei. Da hadde vel naboen fått litt av hvert å snakke om…hoho.

  Savnet deg i helgen. det var kjempekjekt!

 • Så det er altså en hel verden der ute når det gjelder hekk?? Godt å vite nå siden vi skal kjøpe hus…dersom noe dukker opp snart:)
  Sorry for mine fraværende kommentarer, er litt blogglei for tiden:)
  Ha en finfin maiuke!
  Klem E

 • Hei. Vi har også plantet liguster nå nettopp, men den lokale blomstermannen her ute sa vi skulle vente med å klippe den ned i slutten av mai. Han skulle komme å veilede oss. Lykke til med hekk :) Håper hekkene våre blir fine, tette og grønne ;)

 • Etter en liten bloggdvale fra denne frøkna, våknet hu gitt :) hihi! Godt å være tilbake og besøke gode bloggiser som deg.

  Jeg har flyttet bloggen min etter at den ble hacket og håper du vil følge meg her inne fabelaktigebloggen.blogspot.com

  Jeg håper du har hatt en finfin pinse og at du har hatt sol og varme.

  Stor og god klem
  Maia

 • Savner oppdateringer hos deg! :) Din blogg er min favoritt, og jeg er innom her hver dag for å se etter ny inspirasjon! :)
  Har nettopp fått opp to sommerfugl-bilder over sofan min – helt maken til dine! :) Bestilte da jeg så de hos deg..
  Takk for at du stadig inspirerer! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>